Tutorial masukkan keek dalam blogspot

Marilah ku ajar ye. Sebab ramai nau yang menanya macam mana nak letak keek dalam blog. Dah letih aku nak ngajor sorang sorang. Ye, ku tahu… bukan semua orang celik it. Masih ada yang samar samar it wpon dah berkurun ada blog ken, haha… Haaa, tersedek lettew…

Pertama: Pergi ke keek.com
Kedua: Log in.
Ketiga: Pergi ke keek mana yang ko nak masukkan. Nak masukkan keek orang lain pun boleh. Sebab satu kelemahan keek ni, tak boleh private. sapa ada akaun keek, kena la feeling retis sikit sebab berkemungkinan ada orang lain yang bakal mengusha keek anda.
Dah tu cannot private ma… aaaa canner???
Aku mula mula nak bukak keek konon nak private la, sekali pui takleh priavate, derrrrrrrrrr…

Keempat:

Nampak tak ada icon kecik kat bawah video keek itu…
Situ la tempat yang ko nak share kat mana-mana social media pun. Nak share kat twitter boleh, fb boleh, blog pun boleh.
Cara nak share kat blog macam biasa la. Kena ada coding pepanjang macam tu…
So click kat yang aku bulatkan merah tu… copy coding dah pastekan kat blog. Paste macam biasa je… *untuk pengguna chrome* Siapa guna selain chrome, kalau paste kat compose tapi tak muncul muncul videonya. Try paste kat bahagian HTML ye…

Kat mana HTML?
Sebelah Compose sederet dengan ko click icon untuk masukkan gambar tu. Belah kiri sekali…
Nampak ke tidok???

Kalau nampak bagus. Kalau tak nampak… nasib engko lah!

Nahhhh video budak bambam kemain geds lagi tengok muka sedia kat camera depan, hehe…

Selamat Mencuba…

Love: Ceera =P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *