Tutorial shawl by ceeranoh

Seperti yang dijanjikan, tadi sat baru aku beria ambil video sampai take lapanploh kali sebab kena kacau dengan yunnan. So, redha je la dengan video ini ye. Aku tak edit menda, lepas ambil terus je upload. Malas nak pikir.
Kalau suara tu kurang jelas, disarankan kuatkan volume ataupun pakai earphone.
Kalau tak dengar jugak, lantok ler. Sebab ko tak perlu dengar aku bebel bebel tu. Ko perlu tengok cara aku pakai sahaja.
Tapi kalau terkuat sangat pulak, mahapkan saya.
Suara saya takde la petir sangat kan, hehehehehe…

 

 

Nanti next aku bagi tuto yang lain pulak. Tadi aku buat sekaligus. Cumanya, tak sempat hoi hoi nak setelkan semua.

 

So sesiapa yang tak boleh tengok utube, ni tutorial secara bergambar.
Gigih pulak aku nye ni pun, haha..

 

tutorial shawl

 

  1. Pin kan kat belakang. Satu pendek dan satu panjang
  2. Yang pendek, pin kat kebelakang atas.
  3. lepas tu, pin kan kat tepi pipi untuk shawl panjang.
  4. Dah setel pin, shawl panjang tadi terus lilitkan ke belakang.
  5. Pin kan macam biasa.
  6. Yang lebihan panjang ni, boleh dibiarkan, atau hujung shawl tarikkan kebelakang untuk nampak efek lebih cantik.

Aku tau, kalau baca caption untuk tuto bergambar ni macam sukar untuk difahami.
Jadiknya pergi la tengok utube untuk lebih mudah.

 

 

8

Dah ini hasilnya…

Dah dah, pi buat kat depan cermin memasing. Semoga besok pergi kerja pakai shawl cara ini pulak ye.

 

Yang berpenat lolah buat tutorial;
Ceera

 

22 Comments

  1. Patutlh comei ceera pakai shawl… Terbaik…. siap leh larik lg cari pin.. mane nak carik tutorial camni… hak hak hak…

  2. OMG, comel gila suara ceera. *cair kejap* pi cari extra pin tu yg buat saya terkekek ketawa sbb nmpk kecomelan yg terserlah. tutorial yg ringkas dan padat.

  3. Yeaaaaaaaaaaaaayyy!! Yang ditunggu² . Thanks a lotttttttttt , Ceera! You are my idol!

  4. weeeee..CAntik as always la kak ceera ni..Tapi klaka skit kak..Boleh pulak hilang kejap masa buat tutorial tu..hikhik…Nanti kuar nak try la gaya ni..

  5. akak memang sempoi, part yg lari kejap tu paling kelakar. haha. apa2 pun akak memang cantik sangat

  6. kak..abes blkg jd cmner?hihi…tq kak..dh dpt gaya baru utk raya..haha..

  7. Belakang kalau shawl tak panjang. So biarkan je dia pi belakang. Kalau shawl panjang macam saya ni, so belakang tu takde la labuh. Dia pendek ngam ngam kat bahu.

  8. comel! so nice. tq for the effort hehe nak tanya ni shawl brand apa? sangat cantik dan panjang!

  9. owh…senang gak yer…saya suka …saya suka…so kene beli wide shawl gak ni =)

  10. sy beli kat azzalea boutique. shawl ni mcm silk glitters sikit and tebal tak jarang lgsg

  11. Salam. Kak.. first time tgok tutorial tetiba model pg berlari sekejap.. u r so cool.. thanks 4 the tutorial.. =)

  12. jangan ragu-ragu..naloooo…comeinyer..nterus terasa nak pakai shawl:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *