Tutorial wide shawl


Wide shawl adalah dari ig @thechicsiblings

Hari ni jadi bisu sikit, hahaha…
Malas nak cakap cakap sebab anak aku tengah tidur. Kang aku membebel bebel bangun pulak dia.
So uols tengok je step macam mana aku pakai shawl ni ye.
Ini cara paling simple gegila punya.
Seminit pun boleh siap..
Kita ajor yang sesimple udah la ye. yang berbelit belit sangat tu, aku pun tak geti.. HAHA
Kira ini la cara yang aku selalu pakai kalau nak keluar dengan ciput manjers and lain lain…
Sebab senang mudah dan tak panas…

 

Tips:
Shawl tu kena kelepek sikit, 1/4 daripada panjang shawl supaya tak stress sangat masa nak belitkan kan shawl.
Kalau nak 50/50 lipat pun boleh. Tapi kat depan tu tak berapa nak labuh la.
Pakai wide shawl, ko kena pakai inner neck, sebab biasanya wide shawl adalah jarang.

 

Selamat mencuba

 

Love and kisses;
Ceera

4 Comments

  1. Hi kak Ceera..
    Boleh share x shawl yg color hijau 2 akak bli katne?
    satin ke?
    cantek tgk akak pakai, nmpk jatuh je..
    huhu..
    TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *